RSS

Blog yazıları '2017' 'Şubat'

Protein Tozu Kullanmanın Faydaları

Bugünlerde çevrenizdeki marketlere, bakkallara gittiğinizde, raflarda protein açısından zengin tahıllardan barlar, yüksek proteinli yulaf ezmelerinden oluşan büyük bir ürün çeşidi bulmanıza şaşırmıyorsunuz.

"İster peynir altı suyu, ister kazein, ister süt olsun hepsi protein!"

Tabii ki, antrenman ve beslenme programınızın gerektirdiği protein miktarını elde etmek için en iyi yollardan biri katı yiyecekler kullanmaktır, ancak eminiz ki birçok vücut geliştiricisinin kabul edeceği gibi katı yiyeceklerden olsa da tüm proteinleri sağlamak her zaman kolay değildir. Özellikle tam zamanlı bir iş yaptığınızda ve protein ağırlıklı yemek hazırlamak için her zaman zamanınız olmadığında. İşte burada protein tozları ve barları öğünde almanız gereken protein miktarını sağlıyor. İhtiyacınız olan tek şey kaliteli bir peynir altı suyu proteini tozu, çalkalayıcı şişe ve bir miktar su veya süttür ve kaslarınızı beslemek için daima parmaklarınızın ucunda yeterince protein bulunur!

Protein Tozu Faydaları

Peki o kadar çok vücut geliştiricisi neden protein tozu alıyor?

Protein kas üretiminde kullanılır. Proteinler aynı zamanda hormonlar, enzimler, hücresel haberciler, nükleik asitler ve bağışıklık sistemi bileşenleri üretmek için kullanılır. Yeterli protein olmadan, vücudumuz her hücrenin, dokunun ve organın yapısını oluşturamaz ve kardiyovasküler fonksiyon, kas kontraksiyonu, büyüme ve iyileşme için gerekli olan biyokimyasal maddeleri üretemez. Yeterli miktarda protein olmadan kaslarımız hızla iyileşmez ve bu nedenle antrenmanlarda kaslara aşırı şekilde yüklenildiğinde hasarlara neden olabilir.

Ayrıca bir egzersiz, proteinin vücuda girmesi için en iyi zamanlardan biridir ve böylelikle proteinin kaslarınıza iletilebilmesi için "mikro gözyaşlarının (micro tears)" antrenman boyunca iyileşmesine başlanır (kas dokusundaki çok küçük gözyaşları, yoğun daralma sonucu oluşur).

Katı yiyeceklerin sindirimi, proteinleri parçalamak ve kaslara göndermek için daha fazla zaman aldığından, protein tozlarının ise  yedikten sonra kaslara ulaşması yalnızca 30 dakika sürdüğü için bir egzersizi takiben hemen bir protein takviyesi almak en iyisidir.

Hangi Protein En İyi Seçimdir?

Peynir altı suyu ( Whey ) proteini, kaslarını ve vücutlarını geliştirmeyi ve sağlığını güçlendirmek isteyenler için en çok tercih edilen protein desteğidir. Hangi proteinin hangi bölge kasları için en iyi olduğunu anlamak için ve tipik olarak, hangi proteinin kullanılacağını belirlemek için belirli bir ölçüm metodu (Protein kalite testleri) kullanır. Bir proteinin kalitesini ölçmek için en sık kullanılan ölçüt, yetişkin beslenme programında 100 gram protein ile değiştirilebilen azot miktarı (gram cinsinden vücut proteini) olan Biyolojik Değer (Biological Value veya kısaca BV) 'dir.

En yüksek BV'ye sahip proteinlerin, kas gelişimini tetiklemek için en iyi olduğu düşünülür, ancak bu bilim insanları arasında tartışmalı bir konudur. Bununla birlikte, doğrudan protein araştırmasıyla uğraşan çoğu bilim insanı, BV ne kadar yüksek olursa, protein sindiriminin o kadar iyi ve vücutta tutulur olduğunu söylemektedirler. Bu, kazanılan daha yalın dokuya, her şeyin eşit olmasına (yani kalori, egzersiz seçimi, vb.) denk gelmelidir.

Protein Tozu Secimi


Bu nedenle, Whey, çok yüksek bir BV'ye sahip eksiksiz bir proteindir ve bu, doğada bulunan en yüksek dallı zincirli amino asit içeriğine sahip olan ve gerekli ve gerekli olmayan tüm amino asitleri içerir demektir. Whey Proteinin BV değeri yaklaşık 104 iken, bir sonraki en yüksek BV değeri 1 yumurta proteini için 100, buna karşılık, süt proteini BV değeri 91, kazein BV değeri 77, sığır eti 80, soya 74, buğday 54 ve fasulye 49'dur.

BV, proteinler için yalnızca bir ölçüttür ve örneğin, sığır etinin oldukça düşük bir BV değeri vardır, ancak onlarca yıldır atletler (ve genel olarak insanlar) için temel bir protein olmuştur. Soya, düşük bir BV'ye sahiptir, ancak potansiyel olarak faydalı diğer özelliklere sahiptir. Dolayısıyla, protein seçimi için genel bir kılavuz olarak BV, düşünülmesi gereken bir şey ama insanların diğer proteinlere gözleri bağlamasına neden olmamalıdır.

Ne Kadar Almalıyız?

Kas gelişimi için almanız gereken en düşük protein miktarı, vücut ağırlığının kilogramı başına 1 gram protein (örneğin, almanız gereken asgari miktar 200 gram proteintir). Kas kazanımı için günlük minimumu aşan herhangi bir ek protein gelişme sürecini hızlandırmaya yardımcı olur.

Aşırı miktarda protein alımının vücuttaki kalsiyum ve magnezyum miktarını tükettiği kanıtlandığından beslenmenizi kalsiyum ve magnezyum takviyesi ile desteklemeniz iyi olabilir.

Protein Tozu Ne Zaman



Protein Alımı için En İyi Zaman Hangisidir?

Faydalarını ve ne kadar almanız gerektiğini biliyorsunuz, fakat şimdi bu soru ortaya çıkıyor; protein vücudunuzda en iyi ne zaman sentezlenir? En iyi zaman tabii ki antrenmandan hemen sonradır. Protein tozu alındığında hemen kasları iyileştirmeye başlar, bu yüzden kasları geliştirmek için antrenman sonrası hemen destek almalısınız.

Antrenmanınızı takiben, yüksek protein içeren besin desteğinizi yaklaşık 3-4 saat aralıklarla almak ve böylece kasların gelişmesi için stabil bir protein kaynağı sağlamak iyi bir fikirdir. Aynı zamanda yatmadan önce de bir protein içeceği ya da yavaş yanan bir protein (örn. Süzme peynirleri) almayı önemle tavsiye ederiz. Çünkü uyurken vücudunuzun proteini yavaş yavaş tükenecektir. Vücudunuz 8-10 saat uyuduktan sonra besin beklediği için kahvaltı da önemli bir öğündür.

Sonuç

Hedefleriniz ne olursa olsun, protein, herhangi bir beslenme programının temel besin maddesi olarak görülmelidir; bu, vücut geliştirme ve performansında en iyi gelişmeyi elde etmek için gerekli bir bileşendir. Genel olarak sporda ve / veya ağırlıklardaki veya diğer yüksek güç gerektiren durumlarda aktif olan herhangi bir kişinin yeterli miktarda protein elde etmesinden fayda görmesi kesinlikle bir sır değildir. Bununla birlikte, vücut geliştirme yapmayan kişiler bile protein almada avantajlar bulabilir. Birçoğu, yüksek proteinli bir diyetin neden olabileceği yaşlanma karşıtı etkilerden hoşlanır. Fakat kendiniz için en yararlı proteini bulmanın tek yolu denemektir!

BowFit Üst Kas Gruplarını Geliştirme Antrenmanı

💡 Bow Fit olarak anılan antrenmanlara hemen başlayın, üst sırt kaslarını (rhomboids / latissimus dorsi), omuz kaslarını (arka deltoid'ler) ve boyun kaslarını (trapezius) güçlendirin 👊

Bu egzersizler, aynı bir okçu gibi üst kas gruplarınızı güçlendirmek için tasarlanmış kompakt bir uygulamadır. Haftada 3 defa uyguladığınızda, sonuçlara siz de inanamayacaksınız.

1. Yatay kaçırma: Bir tezgah veya yatağın üstünde karnınızı uzatın; bir kolunuz ile tutunun, diğer kolunuz ile bir dambıl tutun ve yere paralel oluncaya kadar kolunuzu yana yatırın, kürek kemiklerinizi sıkıştırın.

Bow Fit Antrenmanı

2. Geri çekme: Yatay abdüksiyon için yaptığınız pozisyonla başlayın. Ağırlığı tavana doğru kaldırırken dirseğinizi bükerek dambıl ile kaldırın. Bu egzersizde dambılı beş saniye tutun ve ardından sekize kadar sayarken yavaş yavaş indirin. 10-15 kez tekrarlayın.

Bow Fit Antrenmanı ile omuz kasları güçlendirme

3. Omuz çalıştırma: Bir elinizde bir dambıl tutun. Elinizi baş hizanıza çevirin ve dirseğiniz yerden paralel olana kadar yavaşça kaldırın.

Bow Fit Antrenman Programı

4. Uzatma: Düz bir yüzeye sırt üstü yatarken, yumruğunuzun tavana doğru yönelmesi için kolunuzu yukarı kaldırın. Elinizde bir dambıl ile yumruğunuzu tavana doğru bastırın. Beş saniye tutun, sonra yavaş yavaş sekize kadar sayarken aşağı indirin. 10-15 kez tekrarlayın.

Omuz Geliştirme Egzersizleri

Besindestek.com | Yaşamını Destekle Limitlerini Zorla !

Yağsız Kas Gelişimi İçin Uymanız Gereken Beslenme Planı

Kas Gelişimi için Beslenme Planınıza Uymalısınız!

Spor salonlarında antrenman yapanların neredeyse tamamı hemen hacim kazanmak istiyor ama -ve büyük ama -büyük bir çoğunluğu günlük beslenme planlarıyla vücut yağını kazanmak fikrinden hoşlanmıyor, hatta birkaç kilo almak bile istemiyorlar kaslı görünüm isterken. Bu nedenle mevcut vücut yağ seviyenizi koruyarak kas eklemek için gereken araçları sağlamanız gerekir.



Soru: İstenmeyen yağlardan kurtularak nasıl kas hacmimi arttırırım?
Yanıt: Özenli davranarak ve besinlerinize dikkat ederek.

Akıllı Kas Geliştirme

Kas inşa etmek kaloriyi arttırmayı gerektirir; Yani kilo almak için her gün yaktıklarından daha çok kalori yemelisiniz. Ama fazla yemek yerseniz, yağ depolamaya başlarsınız. Kilit nokta, kas kazanma sürecini kolaylaştırmak için yeterli miktarda yemek yemenin yanı sıra protein ve yağsız karbonhidrat desteklerini kullanmanızdır.

Bunu yapmanın bir yolu, öğün saatinde porsiyon boyutlarını kontrol etmektir. Çoğu yemek için (post-egzersizler dahil değil), boyutunuza bağlı olarak 40-60 gram protein ve 40-80 gram karbonhidrat elde etmeyi hedefleyin; protein ve karbonhidratlarınızı sporcular için özel hazırlanan besin desteklerinden alabilirsiniz. Günlük besinlerinizdeki yağ, mümkün olduğunca düşük olmalıdır, ancak sağlıklı yağlar (fındık, zeytinyağı, yağlı balıklar hariç), yemek başına 5-10 gram olabilir.

Zamanlama Anahtar Kelimedir

Beslenme zamanlaması, hacim kazandırırken zayıf kalmanın diğer anahtarıdır. Yemek yediğiniz zaman kitlesel kazanımları desteklemekle kalmaz aynı zamanda vücut yağ seviyelerini kontrol etmede de önemli bir rol oynar. Yalnızca kaliteli kitle elde etmeye çalışıyorsanız, kahvaltı ve antrenman sonrası protein ve karbonhidrat takviyelerini arttırın.

Besin Planlama

Kaslar daha fazla kaloriyi ve besleyiciyi günün iki saatinde çok talep eder; Gece uykusundan sonra, sabah kalktığınızda besin olarak tükenmiş olursunuz ve antrenman sonrası stresli kaslar iyileşme sürecini başlatmak için korkunç bir yenileme ihtiyacı içerisinde olur ve besine ihtiyaç duyar. Vücuda bu aralıklar sırasında kullanılabilecekleri besin desteklerini vererek optimum büyümeyi kolaylaştırır ve vücut yağ seviyelerini düşürürsünüz.

Evet, kitle kazanmak için daha fazla yemeniz gerekir, ancak yediğiniz zaman daha çok yağ veya kas kazanacağınızı kendiniz belirleyebilirsiniz. Kahvaltılarınızda ve yoğun antrenman sonrası besin alımını çoğaltır ve diğer öğünlerinizi daha küçük bölüme bölmeye çalışırsanız, toplam kalori alımını artırabilir ve bu ekstra kalorilerin ihtiyaç duyulduğunda kaslara gitmesini sağlayabilirsiniz.

Antrenman Yapmadığımız Günlerde Nasıl Beslenmeliyiz?

Kasların gelişmek için dinlenme günlerine ihtiyaçları vardır. Ancak aktif olmadığınız zamanlarda, antrenman günlerinde aldığınızın yarısı kadar karbonhidrat almaya devam etmelisiniz. Burası insanların sıkıntıya girdiği yerdir - çok fazla karbonhidratın yakılmadığı günlerde yüksek karbonhidrat alımını sürdürmeye devam ediyorlar. Sonuç mu? İstenmeyen vücut yağında artış, özellikle bel çevresi ve orta bölümde yağlanma.

Antrenman günlerinde genel olarak daha fazla karbonhidrat tüketirsiniz (vücut ağırlığının kilosu başına yaklaşık 2.5 gram) ve egzersiz sonrası yemeklerinizle birlikte yüklenirler.

besin destekleri

Karbonhidratlarınızın çoğunu günün erken saatlerinde (kahvaltıda yaklaşık 100 grama kadar) almalısınız, Sonraki öğünleriniz genellikle protein ağırlıklı olmalıdır. Bu, vücudunuza ihtiyaç duyduğu amino asidi verir ve o günün 0 saatinde ihtiyaç duymadığı karbonhidratları yok eder. Gün içinde daha sonra insülin duyarlılığı düşük olma eğilimi gösterdiğinden, karbonhidratlardan kaçınmak, yağ kazanılmasını önlemeye yardımcı olur. Protein alımının her iki günde de aynı kalması (vücut ağırlığının kilogramı başına yaklaşık 2 gram), bu nedenle karbonhidratların düşmesi de kaloride çok gerekli bir düşüş anlamına geliyor. Antrenman günlerinde kilo başına yaklaşık 18-20 kalori gerekir, ancak dinlenme günlerinde kilo başına sadece 12-14 kalori gerekir.