RSS

Blog yazıları '2015' 'Kasım'

Neden Koşmalıyız?

Koşmaya karar vermenize destek olacak 5 temel neden;

bedeninizi ve kaslarınızı koşarak güçlendirin

1 - Fiziksel egzersiz, koşu dahil olmak üzere, endorfin salgılanmasını sağlar. Endorfinler, insanı daha enerjik, algısı yüksek ve daha mutlu yapan doğal ilaçlardır. Endorfinler, koşarken, koşu sonrasında veya her iki durumda da salgılanabilir ve hissedilen bu hale “koşucu coşkusu” (runner’shigh) denir. Hemen her koşucu koşudan kaynaklanan bu iyi ruh halinden ve koşamadıkları zaman moral bozukluğu yaşadıklarından söz ederler.

2 - Koşmak sizi fiziksel olarak daha sağlıklı ve güzel yapacaktır. Bu da kendinizi data güçlü hissetmenize ve karşınıza çıkacak zorluklarla daha kolay başa çıkabilmenize yardımcı olacaktır. Daha iyi bir fiziğe sahip olmanız sadece fiziksel değil mental zorluklara karşı da sizi daha kararlı kılacaktır. Koşu size güç verecek bu sayede de daha mutlu yapacaktır.

3 - Koşmak ve yarışmak size hedefler koymanıza yardımcı olacaktır. İnsanlar belli bir hedef için uğraştıklarında daha mutludurlar, bu hedefi gerçekleştirmeleri ikinci plandadır. Bir hedef belirlemek ve bu hedefi gerçekleştirmek için planlı çalışmak insanlarda mutluluğu tetiklemektedir. Hedefe ulaşmak, tabiki harikadır fakat bu hedefi gerçekleştirmek için gerçekleştirdiğiniz yolculuk mutluluğun asıl kaynağıdır.

4 - Koşu oldukça kişisel bir spor olmasına rağmen koşu grupları son derece sosyal ortamlar sağlar. Koşucular birbirlerine çok destek olur ve son derece sosyaldirler. Bir çok koşucu böyle sosyal gruplar içinde hem sporlarını gerçekleştirir hem de sosyal olarak son derece mutlu bir ortamda bulunurlar. İnsanlar, özellikle de kadınlar, bu tip sosyal ortamlarda çok daha güçlü sosyal bağlar hissederler. Tabi bu koşucuların büyük gruplar halinde bulunması anlamına gelmiyor, kendisini bağlı hissedebileceği bir kaç koşu arkadaşı olması bile yeterli.

5 – Son olarak, koşu özsaygıyı artırır. Artan endorfinler, daha iyi bir fiziğe sahip olmak, bir hedef için uğraşmak, genişleyen sosyal çevre, bunların hepsi insanın kendine olan saygısının artmasına yardımcı olur. Artan özsaygı da yine insanı daha mutlu kılar. Kendisine saygısı olmayan gerçekten mutlu birisi ile tanıştınız mı? Pek mümkün değildir.


Kısacası, koşu ayakkabılarınızı giyin ve koşuya çıkın. Daha fazla mutluluk sizleri bekliyor.

Amatör ve Profesyonel Sporcular İçin Performans Arttırıcı Besin Destekleri

Atletik Performansı Arttıran En İyi 4 Besin Desteği:

İster amatör bir koşucu veya futbolcu olun ister sadece haftasonları eğlence amaçlı spor yapan biri olun, atletik performansınızı geliştirmek için düzenli tüketmenizi önerdiğimiz besin takviyeleri ile daha hızlı koşabilir, halı sahada veya çim sahada daha dayanıklı bir oyuncu olabilirsiniz. Önerdiğimiz besin takviyeleri, her seviyede antrenman yapan kişiler tarafından rahatlıkla , önerilen dozajlarında tüketilebilir.

Sporcular icin performans arttirma onerileri

Kreatin Monohidrat Kafein
Önerilen Doz: Günde 3-5 Gram arasında Önerilen Doz: Vücut ağırlığınızın her bir kilosu için 1.8-2.7 Mg. alabilirsiniz.
Kreatin desteği, oyunlarda gösterdiğiniz performansınızı arttırmaya destek olur. 60 Dakikalık bir müsabakada veya antrenman öncesinde 150-300 Miligram arasında alabilirsiniz.
Nutrend Creatine Monohydrate 500 Gram - Besin Destek Nanox Coffee Coach Kahve 20 Poset - Besin Destek

Sporcular icin performans arttirma onerileri

Beta-Alanin Protein
Araştırmalar Beta-Alanin molekülleri içeren besin takviyelerinin antrenman yorgunluğunu azalttığını ve Kreatinin faydalarını arttırdığını işaret etmektedir. Bunun yanında yağsız kitle kazancına yardım eder, anti-oksidan özelliği ile yaşlanmayı geciktirici etkiler gösterir. Antrenman seviyeniz arttıkça, kas yıkımını önlemek daha öncelikli hale gelir ve Proteinler kas kazanımının temel besin maddeleridirler.
Önerilen Doz: Günde 3-6 Gram arasında Önerilen Doz: Günde 20-25 Gram arasında Whey Protein
San Nutrition Bcaa PRO 5000 - 345 Gr + Beta Alanine - Besin Destek Hardline Whey 3 Matrix 2300 Gr - Besin Destek

Sporcular icin performans arttirma onerileri



Referanslar


    Buford, T. W., Kreider, R. B., Stout, J. R., Greenwood, M., Campbell, B., Spano, M., ... & Antonio, J. (2007). Journal of the International Society of Sports Nutrition. Journal of the International Society of Sports Nutrition, 4(6), 6.
    Van Loon, L. (2003). Effects of creatine loading and prolonged creatine supplementation on body composition, fuel selection, sprint and endurance performance in humans. Clinical Science, 104, 153-162.
    Cooper, R., Naclerio, F., Allgrove, J., & Jimenez, A. (2012). Creatine supplementation with specific view to exercise/sports performance: an update. Journal of the International Society of Sports Nutrition, 9(1), 33.
    Cox, G., Mujika, I., Tumilty, D., & Burke, L. (2002). Acute creatine supplementation and performance during a field test simulating match play in elite female soccer players. International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism, 12(1), 33-46.
    Jones, A. M., Atter, T., & Georg, K. P. (1999). Oral creatine supplementation improves multiple sprint performance in elite ice-hockey players. The Journal of Sports Medicine and Physical Fitness, 39(3), 189-196.
    Chilibeck, P. D., Magnus, C., & Anderson, M. (2007). Effect of in-season creatine supplementation on body composition and performance in rugby union football players. Applied Physiology, Nutrition, and Metabolism, 32(6), 1052-1057.
    Glaister, M., Howatson, G., Abraham, C. S., Lockey, R. A., Goodwin, J. E., Foley, P., & McInnes, G. (2008). Caffeine supplementation and multiple sprint running performance. Medicine and Science in Sports and Exercise, 40(10), 1835-1840.
    Greer, F., McLean, C., & Graham, T. E. (1998). Caffeine, performance, and metabolism during repeated Wingate exercise tests. Journal of Applied Physiology, 85(4), 1502-1508.
    Stuart, G. R., Hopkins, W. G., Cook, C., & Cairns, S. P. (2005). Multiple effects of caffeine on simulated high-intensity team-sport performance. Medicine and Science in Sports and Exercise, 37(11), 1998-2005
    Foskett, A., Ali, A., & Gant, N. (2009). Caffeine enhances cognitive function and skill performance during simulated soccer activity. International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism, 19(4), 410-423.
    Hoffman, J. R., Ratamess, N. A., Faigenbaum, A. D., Ross, R., Kang, J., Stout, J. R., & Wise, J. A. (2008a). Short-duration beta-alanine supplementation increases training volume and reduces subjective feelings of fatigue in college football players. Nutrition Research, 28(1), 31-35.
    Tartibian, B., Maleki, B. H., & Abbasi, A. (2009). The effects of ingestion of omega-3 fatty acids on perceived pain and external symptoms of delayed onset muscle soreness in untrained men. Clinical Journal of Sport Medicine, 19(2), 115-119.
    Smith, G. I., Atherton, P., Reeds, D. N., Mohammed, B. S., Rankin, D., Rennie, M. J., & Mittendorfer, B. (2011). Omega-3 polyunsaturated fatty acids augment the muscle protein anabolic response to hyperinsulinaemia-hyperaminoacidaemia in healthy young and middle-aged men and women. Clinical Science, 121(6), 267-278.

http://www.besindestek.com | Yaşamını Destekle, Limitlerini Zorla!